EL POTALA

Localització: C/ Aragó nº397, 08013 – Barcelona
Horari: Dilluns tancat. Dimarts a dissabte 13:00 a 16:00 i de 20:00 a 23:00 i diumenge 13:00 a 16:00.
Tipus de cuina: Tibetana-Nepalí.
Preu mig: 15 – 20€ per persona.

El restaurant

Lobsang, propietària del restaurant, i la seva família, eren visitants de la Casa del Tibet a Barcelona i van notar que no hi havia un restaurant a la ciutat on es pogués gaudir o conèixer la cultura gastronòmica d’aquesta regió.
Per això van decidir obrir El Potala l’any 2003, amb una carta composta per plats de cuina tradicional del Tibet.

La cuina tibetana és molt densa, en seus sabors, textures i receptes, per la qual cosa amb el pas dels anys el concepte original es va convertir en fusió, afegint a la proposta receptes del Nepal, una cuina una mica més fresca i especiada.

La nova generació de la família també forma part de l’equip, explica la filla de Lobsang, Deeya, que encara que amb sabors molt diferents, la cuina tibetana té molts punts de trobada amb la cuina de la resta d’Àsia. Molts dels ingredients són els mateixos utilitzats per xinesos o vietnamites per les seves preparacions típiques.

Plat Eixquisit

Momos
Preu: 4,95€

Des de la seva obertura fa quinze anys, els momos han estat el plat favorit dels comensals a El Potala. Aquestes “empanaditas” de farina de blat fetes al vapor, res populars a Barcelona fa tants anys, han guanyat fama (principalment els seus cosins xinesos, els Dim Sum) amb elpasar dels anys. La versió tibetana sol emplenar-se amb un guisat de carn de Yak.

Al Potala les preparen artesanalment, cada dia i al moment de la comanda, i s’ofereixen set tipus de farciment diferent: vedella, pollastre, porc, gambes, patata, bolets i verdures.

On som?