FAN HO

Localització: C/ València, nº 225, 08007 – Barcelona
Horari: De dilluns a dijous i diumenge 13: 00h – 16: 00h i 20: 00h – 23: 30h. Divendres i dissabte 13: 00h – 16: 00h i 20: 00h – 00: 00h
Tipus de cuina: Fusió Xinès-Asiàtica.
Preu mig: 25€ per persona.

El restaurant

Segons el seu xef executiu, Marcelino Jiménez, és una taverna oriental en un restaurant informal, amb un ambient relaxat que combina disseny i Street food, amb bon menjar pensada per compartir. Això és justament Fan Ho, un dels restaurants del famós grup Tragaluz, que rep el nom del reconegut fotògraf xinès, apassionat per la vida urbana i creador de les imatges que decoren la sala del restaurant.

El desenvolupament del projecte va començar el seu amb un viatge al voltant de la Xina, en el qual l’equip es va dedicar a provar receptes, ingredients i sabors que després van traslladar als fogons a Barcelona i a la carta del Fan Ho. Dim Sum fet a casa, peixos, carns, tallarines i altres preparacions d’influència tailandesa com el curri o japonesa com el sushi o el bacallà negre, són alguns dels exemples de la proposta gastronòmica.

Plat Eixquisit

Bacallà negre caramelitzat amb alberígines
Preu: 22,5€

S’ha convertit en un dels plats insígnia del restaurant i és una recepta que el xef Marcel·lí ha preparat durant més de deu anys. Encara que es presti a confusió, el bacallà negre no és família del bacallà que tots coneixem. Arriba des de les aigües profundes d’Alaska i és un peix molt apreciat en països d’Àsia, sobretot al Japó, per la seva textura i delicat sabor.

Una peça de 150 grams es marina amb soja, mel i altres ingredients secrets durant 48 hores, per després cuinar-la a la planxa amb mel i acabar en una vaporera, acompanyada de rodes d’albergínia fregida. Arriba a la taula acompanyat d’arròs blanc.

On som?