TOTORA

Localització: C/ Córsega, nº235, 08036 – Barcelona
Horari: De dilluns a diumenge de 13:00 a 15:30 i de 20:00 a 23:30.
Tipus de cuina: Cuina peruana, Chifa i Nikkei.
Preu mig: 18 – 20€ per persona.

El restaurant

El Totora és un restaurant de cuina peruana dirigida al mar. El seu nom ve dels cavallets de totora, unes embarcacions que s’utilitzen en les costes peruanes per a la pesca artesanal que provenen de la cultura moche, a la qual també alguns atribueixen els inicis del ceviche.

A diferència de molts països del món, que mai van obrir els seus braços o fogons de la influència xinesa, Perú va prendre els seus sabors i ingredients per aconseguir la seva famosa cuina chifa.

La proposta gastronòmica del Totora combina els sabors chiferos amb molt producte del mar, sense deixar de banda els plats tradicionals que no poden faltar en un restaurant peruà: l’ají de gallina, el sec, el llom saltat … Entre els seus plats insígnia ofereixen el ceviche crioll d’ají groc amb chicharrón de calamar, el maki anticuchero, amb llagostí, formatge crema i alvocat, cobert de peix mantega, o l’aeroport Chi Jao Kay, plat seleccionat per a la ruta Eixquisit.

Plat Eixquisit

Aeroport Chi Jao Kay
Preu: 14€

L’aeroport és un altre dels plats insígnia de la carta. Explica el xef del Totora que es va originar en un restaurant chifa molt popular entre els treballadors d’un aeroport que sempre arribaven amb molta gana i poc temps per menjar. Els servien un abundant saltejat d’arròs amb verdures, ou, tallarins i carn.

El pollastre Chi Jao Kay, o pollastre cruixent, és una preparació de cuixa marinat amb cinc espècies i arrebossat amb fècula de patata. La seva cocció al vapor i posterior fregit dóna com a resultat un cruixent sense comparació, i en el Totora es presenta com plat únic.

On som?